Във връзка с разрастването на пожарите в Гърция  и прогнозираните

...
Във връзка с разрастването на пожарите в Гърция  и прогнозираните
Коментари Харесай

Затварят пътища и спират тока заради пожарите в Гърция

Във връзка с разрастването на пожарите в Гърция  и плануваните за днешния ден мощни ветрове в страната бяха въведени спомагателни ограничавания за жителите – затворени са пътища, планувани са спирания на електроподаването, неразрешен е достъпът до гори и гористи местности, национални паркове и предпазени зони.

До премахване на провокираните от пожара неподходящи условия, с оглед съображения за сигурност, краткотрайно важи цялостна възбрана за придвижване в двете направления на автомагистралата Атина-Ламия.

Движението към столицата се реализира по обходни направления. Магистралата Атики Одос остава отворена без пътни такси, с цел да бъдат избегнати скупчвания, оповестяват от Министерство на външните работи.

Операторът на гръцката електроразпределителна мрежа разгласи през днешния ден, че заради високото ползване на ток в област Атика, се постанова краткотраен режим на тока, който ще бъде прилаган поетапно във всички региони на столицата Атина и региона. Обръща се особено внимание на жителите, че по време на пиковите часове сред 13:00 ч. и 15:00 ч., както и сред 18:00 ч. и 22:00 ч., следва да се заобикаля използването на електрически уреди като печки, перални, бойлери и други, а климатичните съоръжения би трябвало да бъдат настроени на 26 градуса по Целзий.

Междувременно ситуацията на остров Евбея продължава да бъде отвън надзор. Евакуирани са селищата Кокиномилия, Крионеритис, Милиес и Василика. Продължава интервенцията по гасене на пожарите и в регионите на Олимпия и Кариуполи, Пелопонес.

Властите предизвестяват, че през идващите дни има изключително висока заплаха от пожари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР